Omgeving Vlietlanden

Fietsen, wandelen of varen

Het gebied kent een groot aantal wandelpaden, die vanaf de poorten (ook wel Tops genoemd van Midden-Delfland) van het gebied of bij de NS stations beginnen en zowel geschikt zijn voor de recreatieve loper als de lange-afstand-wandelaar.

En de lange en vaak vrij liggende fietspaden maken Midden-Delfland tot een geweldig fietsgebied. en sinds 2006 is ook ons gebied aangesloten op het fietsknooppuntensysteem, waardoor fietsroutes makkelijk zelf zijn uit te stippelen. Volg route 39.

Het gebied is teven heel goed te bevaren want sinds 2015 is in ons gebied een geheel nieuw knooppunten systeem geïntroduceerd voor de watersporter waarmee u routes kunt uitstippelen voor zowel kano, sloep en kajuit boot mits uw boot niet hoger is dan 160 cm van de waterlijn.

Tijdens of na zo’n wandeling, fietstocht of vaartocht is het heerlijk om even bij te komen en wat te eten of te drinken en te genieten bij ons in ’t Jachthuis.

Want ’t jachthuis is gelegen aan het einde van het Foppenpad aan de Middenwetering , Foppenplas en het Bommeer, ligt midden in dit mooie stilte gebied dat op een steenworp van Maassluis, Vlaardingen, Maasland en Schipluiden is, en wat ook weleens in de volksmond genoemd wordt als de groene achtertuin van de metropool. En het is met voorsprong het meest idyllische terras van de hele regio.

De fiets & voetgangers veerpont De Kwakel die via de kwakelweg over de middenwetering naar het Bommeer vaart is meestal vanaf april tot eind oktober in de vaart en heeft een aanleg steiger precies naast ’t Jachthuis. De Kwakel begint met zijn eerste vaart vanaf 11:00 uur en de laatste rond 17:40 uur, de schippers varen dan continu heen en weer voor de recreant. Kijk op de website van Staatsbosbeheer voor exacte datum en tijden.